Vaststellingsovereenkomst (beëindigen arbeidsovereenkomst)

Wil je een arbeidsovereenkomst beëindigen? Leg dit dan vast met een beëindigingsovereenkomst ofwel een vaststellingsovereenkomst. Hiermee zorg je ervoor dat zowel jij als werkgever en de werknemer aangeven dat de arbeidsovereenkomst in goed overleg ontbonden wordt.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een officieel document om een arbeidscontract te beeindigen. Het is een beëindigingsovereenkomst. Een vast contract ofwel contract voor onbepaalde tijd kan je alleen op deze maniet beeindigen.

Wat staat er in een vaststelingsovereenkomst?

  • Personalia en datum
  • Transitievergoeding
  • Vergoeding niet-opgenomen vakantiedagen
  • Geheimhouding
  • Concurrentie- of relatiebeding
  • Bedenktijd (wettelijk minimum is 14 dagen)
  • Finale kwijting

Waarom heb ik een vaststellingsovereenkomst nodig?

Als jij en een werknemer besluiten om de samenwerking te stoppen met wederzijds goedvinden, dan is het belangrijk om dit besluit vast te leggen in een juridisch document. Ook maak je afspraken over openstaande rechten en plichten en een transitievergoeding. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en is er een officieel en neutraal verslag van de beëindiging.

Waarom geen gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Dat kan ook. Alleen bij ons weet je zeker dat je documenten voldoen aan de eisen van de wetgever! Veel onderdelen lijken standaard maar met Legal Fit weet je zeker dat je alle belangrijke onderwerpen opneemt. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een vaststellingsovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van overeenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.