Oproepovereenkomst nul-urencontract (bepaalde tijd)

Een oproepkracht is letterlijk een kracht die je kan oproepen zodra je hem nodig hebt. Handig voor 'bijbaantjes' maar zeker ook seizoensarbeid in bijvoorbeeld de horeca, recreatie, evenementen of land- en tuinbouw! Een goede arbeidsovereenkomst regel je met de oproepovereenkomst van Legal Fit.

Oproepovereenkomsten in verschillende varianten!

 • Nul-urencontract bepaalde tijd (tijdelijk contract)
 • Nul-urencontract onbepaalde tijd (vast contract)
 • Min/Max bepaalde tijd (met afspraken over aantal te werken uren!)
 • Min/Max onbepaalde tijd

Klik hier voor andere oproepovereenkomsten.

Klik hier voor nog meer arbeidsovereenkomsten zoals vaste contracten en ook stagecontracten.

Wat is een oproepovereenkomst nul-urencontract bepaalde tijd?

Een oproepovereenkomst is een volwaardig arbeidscontract. Het is de basis van een arbeidsrelatie. Het gaat hier om een nul-urencontract. Je kan dus de werknemer niet verplichten om wekelijks te werken. Dit moet je dus onderling regelen. De werknemer kan dus ook niet eisen dat je hem of haar inroostert. het gaat hier om een contract voor bepaalde tijd. Ofwel een tijdelijk contract.

Wat staat er in een oproepovereenkomst?

In deze overeenkomst leg je afspraken vast tussen jou en je werknemer. Dit zijn deels standaard arbeidsrechtelijke zaken. En ook specifieke afspraken die in jouw situatie kunnen gelden.

 • Werkzaamheden
 • Proeftijd
 • Salaris
 • Kostenvergoeding
 • Pensioen
 • Vakantie
 • Geheimhoudingsverklaring

Waarom een Oproepovereenkomst?

Een oproepovereenkomst kan handig zijn als je personeel flexibel wilt inzetten. Anders dan bij het inhuren van een ZZP-er heb je wel duidelijk werkgeversgezag over deze medewerker. Dan heb je dus ook deze verantwoordelijkheden. Hoewel er enige vrijheid bestaat in wat je met oproepkracht afspreekt, wordt het een en ander beperkt door het arbeidsrecht. Let hiermee op. Zo kan het voorkomen dat je een oproepkracht moet doorbetalen als je tijdelijk geen werk hebt. Bijvoorbeeld als deze kan aantonen dat hij structureel over een langere periode vaste uren werkt. De wetgever zal dan beoordelen dat een oproepovereenkomst niet passend was.

Waarom niet een gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Er zijn genoeg voorbeelden van het internet. Bedenk goed of dit voor jou de goede optie is. Het arbeidsrecht is in beweging. Onze contracten bewegen mee. Onze contracten worden gemaakt door topjuristen en dus ook onderhouden. Daarnaast hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een oproepovereenkomst nu-urencontract op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.