ICT- en internetreglement

Je hebt een bepaalde verwachting en idee over hoe medewerkers omgaan met e-mail, internet en mobiele telefonie. Het is zinvol om het beleid vast te leggen in een reglement. Deze maak je op met de documenten selfservice.

Wat regelt dit reglement?

Met dit ICT- en internetreglement kan je voor je personeel de volgende zaken regelen:

  • Mogen je werknemers de mobiele telefoon van de zaak bijvoorbeeld ook privé gebruiken?
  • Hoe sta je tegenover het (privé)gebruik van het e-mailaccount van de onderneming?
  • Welke privéapparatuur sta je toe voor zakelijk gebruik?
  • Hoe wordt dit gecontroleerd en gelden er sancties?

Waarom heb ik als werkgever een ICT- en internetreglement nodig?

Uit het reglement komt naar voren hoe jij verwacht dat werknemers omgaan met internet en ICT-middelen binnen de arbeidsverhouding. Hiermee schep je een eenduidig beleid en weet de werknemer waar hij aan toe is. De jurisprudentie laat zien dat zonder reglement je niet zomaar apparatuur of data mag doorzoeken, of werknemers sancties op mag leggen.

Maak zelf je ICT- en internetreglement

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf een ICT- en internetreglement op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.