Arbeidsovereenkomst (onbepaalde tijd)

Een arbeidsovereenkomst maken voor onbepaalde tijd? Doe het hier eenvoudig zelf!

Je gaat iemand in vaste dienst nemen. Dit is een behoorlijke committent voor zowel jezelf als de medewerker. Een professioneel arbeidscontract is hierbij erg belangrijk. Dit is de basis voor een goede en vertrouwelijke samenwerking. Door gebruik te maken van onze arbeidsovereenkomst zorg je ervoor dat de afspraken juridisch gedekt zijn. Onze documenten selfservice werkt zeer eenvoudig en in slechts enkele minuten heb je het contract klaar.

Arbeidsovereenkomst

In een arbeidscontract regel je onder andere de volgende zaken:

  • Arbeidstijden
  • Vakantiedagen
  • Salaris
  • Pensioen
  • Collectieve verzekering
  • Duur van de overeenkomst
  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Er is nog veel meer dat je kan vastleggen. Mogelijk krijgt je medewerker een leaseauto? Dingen die je ook kan regelen in ons arbeidscontract zijn bijvoorbeeld een concurrentiebeding of intellectueel eigendom. Verder kan je ook praktische zaken regelen zoals de mogelijkheid tot thuiswerken.

Arbeidsrecht

Je kan niet zomaar alles vastleggen in een arbeidsovereenkomst. Je zal ervoor moeten zorgen dat je voldoet aan de arbeidswet. Het grootste deel van de inhoud is dan ook wettelijk geregeld. Een vast arbeidscontract kan je niet eenvoudig ontbinden. Dit kan je alleen doen via het UWV of de rechter. Met ons arbeidscontract weet je zeker dat je voldoet aan de belangrijkste spelregels. Denk hierbij aan regels rondom proeftijden. Wettelijk gezien mag dit maximaal 2 maanden zijn. Dit soort spelregels zijn ingebouwd in onze documenten. Zo voorkom je lastige situaties.

Meer informatie over arbeidsovereenkomsten

Onze juridische partner DAS heeft een aantal blogs geschreven over het onderwerp arbeidsovereenkomsten. Wil je meer juridische achtergrond over dit onderwerp? Klik dan op de onderstaande links:

Voorbeeld

Arbeidsovereenkomst (onbepaalde tijd)