Arbeidsovereenkomst (bepaalde tijd)

Je gaat iemand aannemen. Leg afspraken goed vast in een arbeidscontract. Een goede arbeidsovereenkomst is de basis voor een prettige samewerking!

Let op dit is een tijdelijk arbeidscontract. We hebben ook een contract voor onbepaalde tijd! Klik daarvoor hier.

Wat is een arbeidscontract bepaalde tijd?

Het gaat hier om een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Het is heel gebruikelijk om iemand niet meteen voor vast aan te nemen. Er zijn wel beperkingen aan het gebruik van tijdelijke contracten. Lees meer hierover bij de KVK.

Wanneer heb ik een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd nodig?

Je gaat iemand (tijdelijk) aannemen en je hebt mondeling akkoord over de arbeidsvoorwaarden. Dan is het belangrijk om de afspraken vast te leggen in een contract. Door gebruik te maken van onze arbeidsovereenkomst zorg je ervoor dat de afspraken juridisch gedekt zijn. Onze documenten selfservice werkt zeer eenvoudig en in slechts enkele minuten heb je het contract klaar.

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd?

In een arbeidscontract regel je onder andere de volgende zaken:

  • Arbeidstijden
  • Vakantiedagen
  • Salaris
  • Pensioen
  • Collectieve verzekering
  • Duur van de overeenkomst

Er is nog veel meer dat je kan vastleggen. Mogelijk krijgt je medewerker een leaseauto? Dingen die je ook kan regelen in ons arbeidscontract zijn bijvoorbeeld een concurrentiebeding of intellectueel eigendom. Verder kan je ook praktische zaken regelen zoals de mogelijkheid tot thuiswerken.

Waarom geen gratis arbeidscontract van internet gebruiken?

Je kan niet zomaar alles vastleggen in een arbeidsovereenkomst. Je zal er voor moeten zorgen dat je voldoet aan de arbeidswet. Met ons arbeidscontract weet je zeker dat je voldoet aan de belangrijkste spelregels. Denk hierbij aan regels rondom proeftijden of de ketenregeling. Het is verboden om binnen 2 jaar met een medewerker meer dan 3 tijdelijke arbeidsovereenkomsten te sluiten. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een arbeidsovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van overeenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.