Aanzegbrief arbeidsovereenkomst

Aanzegbrief arbeidsovereenkomst

Een werknemer heeft een contract voor bepaalde tijd. Deze moet je wettelijk gezien actief verlengen of beëindigen. De overeenkomst eindigt dus niet automatisch op de vastgelegde datum. Je moet dus het contract officieel verlengen of beëindigen. Dit doe je met de zogeheten ‘aanzegbrief arbeidsovereenkomst.’

Wat regelt de aanzegbrief arbeidsovereenkomst?

In de aanzegbrief voor het beëindigen van het contract neem je een aantal vaste elementen op:

  • gegevens over werkgever en werknemer
  • melding van het beëindigen arbeidscontract
  • datum laatste werkdag
  • afwikkeling van de salarisuitkering
  • eventueel aanvullende bepalingen

Een aanzegbrief voor de verlenging van het arbeidscontract omvat deels dezelfde onderdelen. Maar er zijn natuurlijk ook wat verschillen.

Wanneer moet je de aanzegbrief verzenden?

Je verzendt de aanzegbrief uiterlijk een maand voor de afgesproken einddatum van het contract. Als je dit niet of te laat doet, kan de werknemer een vergoeding eisen.

Zelf een aanzegbrief opstellen

Of het nu gaat om beëindiging of verlening van het arbeidscontract, met de Documenten Selfservice van Legal Fit maak je heel eenvoudig zelf een aanzegbrief arbeidsovereenkomst. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en op ‘verzend’ drukken.

Start hier: Aanzegbrief arbeidsovereenkomst

Wil je meer weten over het opstellen van juridisch sluitende arbeidsovereenkomsten en/of aanzegbrieven, dan kun je altijd contact met ons opnemen.