Managementovereenkomst

Vanuit een 'Holding' stel je vaak een directeur aan voor een gelieerde BV (werkmaatschappij). Dit leg je vast in een managementovereenkomst.

Wat is een managementovereenkomst?

Dit model is bedoeld en geschikt voor een directeur/enig aandeelhouder waarbij de directeur als werknemer ter beschikking wordt gesteld door de holding aan de werkmaatschappij.

Wat staat er in een managementovereenkomst?

De overeenkomst is opgesteld voor onbepaalde tijd en bevat een regeling voor beëindiging. Daarnaast is onder andere een vrijwaring opgenomen ten behoeve van de holding (en de directeur die de werkzaamheden verricht namens de holding) en een uitsluiting van aansprakelijkheid voor het verrichten van de werkzaamheden.

Let op bij het gebruik van dit model:

Indien de directeur-grootaandeelhouder (DGA) geen enig aandeelhouder is, bestaat er een risico dat de werkmaatschappij belastingen en sociale premies moet inhouden en afdragen over de vergoedingen. Dit risico bestaat in het bijzonder wanneer de directeur/aandeelhouder geen overheersende zeggenschap heeft binnen de algemene vergadering van de vennootschap. Dat wil zeggen, de DGA die niet tegen zijn wil ontslagen kan worden.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een managementovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van overeenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.