Geldleningsovereenkomst

Ga je een lening verstrekken? Dan wil je afspraken over bijvoorbeeld terugbetaling en rente goed vastleggen. Hiervoor wil je een duidelijke bindende overeenkomst hebben die, door zowel jou als degene die het geld leent, is ondertekend. Dit doe je met deze geldleningsovereenkomst.

Wat is een geldleningsovereenkomst?

In de overeenkomst worden een aantal juridische termen gebruikt. Hiermee staat onomstreden vast wie welke rol heeft en wat de verplichtingen zijn. Er wordt gesproken over schuld. De schuldeiser is degene die uitleent. De schuldenaar is degene die het bedrag leent. Tussen beide is er sprake van een schuldbekentenis. Dit is in feite het geldbedrag dat geleend wordt.

Wat staat er in een geldleningsovereenkomst?

De overeenkomst bevat alle relevante afspraken rondom de lening:

  • De schuldeiser en schuldenaar
  • De hoofdsom
  • Aflossingen
  • Rente
  • Wanneer schuldenaar in gebreke is
  • Zekerheid of onderpand
  • Wanneer de lening opeisbaar is

Waarom heb ik een geldleningsovereenkomst nodig?

Je kan nooit 100% vertouwen dat iemand zijn afspraken nakomt. Zeker als het om grotere bedragen gaat kan je het beter vastleggen. Uiteindlijk kan je van een kale kip niet plukken. Maar zonder geldleningsovereenkomst is je eventuele zaak voor de rechter een stuk minder kansrijk. Sluit financiele risio's zoveel mogelijk uit!

Waarom niet een gratis document van internet gebruiken?

Veel onderdelen lijken standaard maar met Legal Fit weet je zeker dat je alle belangrijke onderwerpen opneemt. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf een geldleningsovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.