Inhuurovereenkomst

Ga jij zzp'ers of freelancers inhuren? Leg dan afspraken goed vast. Denk aan zaken als kwaliteit, betaling of aansprakelijkheid. Een inhuurovereenkomst zorgt dat er geen discussies ontstaan achteraf.

Wat leg je vast in een inhuurovereenkomst?

  • Kwaliteit van het werk
  • Rapportage, facturatie en betaling
  • Eigendom van resultaten (zoals auteursrechten)
  • Aansprakelijkheid voor fouten
  • Vrijwaring voor claims van derden

Waarom heb ik een freelance- of inhuurovereenkomst nodig?

Steeds meer bedrijven werken met externe krachten, zoals zzp’ers of freelancers. Dit geeft flexibiliteit: extra mankracht als dat nodig is, en geen kosten als er geen werk is. Of jij nu als freelancer of zzp'er aan de slag gaat, of juist eentje over de vloer krijgt, het is essentieel om de rechten en plichten voor dit werk vast te leggen in een inhuurovereenkomst. Hiermee voorkom je discussies over kwaliteit, betaling, aansprakelijkheid en eigendom van resultaten. En vergeet de Belastingdienst niet: het document van Legal Fit is gebaseerd op de modelovereenkomsten die naheffingen wegens fictief werknemerschap dienen te voorkomen.

Maak zelf een inhuurovereenkomst

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf een inhuurovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Voorbeeld