Software-as-a-service gebruiksvoorwaarden (EN)

Als jij SaaS diensten levert, dan heb je voorwaarden nodig voor de gebruikers van deze diensten. Voor Software-as-a-service diensten hebben we specifieke gebruikersvoorwaarden gemaakt.

Let op! Dit is de Engelstalige variant. Klik hier voor de Nederlandstalige variant.

Wat regel je in een gebruikersovereenkomst?

  • Het doel en gebruik van de dienst
  • De gebruiksregels
  • De duur
  • Voorwaarden voor het gebruik
  • Wijzigingen

Waarom heb ik gebruiksvoorwaarden nodig voor mijn SaaS-dienst?

Wanneer jij een software of webservice aanbiedt, heb je voorwaarden nodig voor gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan een forum of review-oplossing. Met de voorwaarden regel je de rechten en met name de plichten van de gebruiker. Deze voorwaarden worden soms wel als terms of service (TOS) of terms of use (TOU) aangeduid.

Het belang van gebruiksvoorwaarden

Een belangrijk aspect van gebruiksvoorwaarden is een abuse-regeling. Dit zijn bepalingen tegen misbruik. Dit loopt uiteen van auteursrechtschending tot hacken of andere illegale zaken. Er zijn veel mogelijkheden tot misbruik van een online dienst. Goede voorwaarden bieden de beheerder een belangrijk handvat om hiertegen op te treden.

Maak zelf een gebruikersovereenkomst

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf deze 'terms of use' op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.