Ingebrekestelling

Heb je een contractueel geschil? Dan kan een ingebrekestelling de juiste stap zijn. Want hiermee geeft je formeel en juridisch aan dat de grens is bereikt. Het is de laatste kans is om nog tot naleving te komen. Een volgende stap is opzeggen en/of een schadevergoeding eisen.

Onze Ingebrekestelling kan je direct na opmaken aangetekend mailen!

Wat is een ingebrekestelling?

In feite is dit een schriftelijke aanmaning. De ingebrekestelling wordt genoemd in artikel 6:82 van het Burgerlijk Wetboek. Het is dus een belangrijke stap voor een contractueel geschil. Het is een document wat je dus ook nodig kan hebben als een geschil later voor de rechter komt.

Wat staat er in een Ingebrekestelling?

Je legt vast welke afspraken jullie gemaakt hebben en waar de andere partij in is tekortgekomen. Vervolgens wat de andere partij dient te doen om dit te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het alsnog nakomen van de overeenkomst of het vergoeden van de schade die jij door de andere partij hebt geleden.

Waarom heb je een Ingebrekestelling nodig?

Elke afspraak die je maakt kan leiden tot een geschil. Zeker als het gaat om zakelijke afspraken doe je er in eerste instantie goed aan om afspraken goed vast te leggen. Maar ook al heb je contracten en voorwaarden volledig op orde dan gebeurt het nog steeds dat anderen de afspraken niet nakomen. Als je er op persoonlijke toon niet uitkomt wordt het tijd om formeel te worden. een Ingebrekestelling is een ondubbelzinnig intsrument. Je eist formeel en juridisch dat schuldenaar zijn afspraken alsnog nakomt. De Ingebrekestelling is bruikbaar richting klanten, leveranciers, overheden etc.

Onze ingebrekestelling kan je bovendien meteen aangetekend mailen. Aangetekend Mailen is rechtsgeldig en geintegreed in ons systeem!

Waarom niet een gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Met Legal Fit weet je zeker dat je compleet bent. De kans is groot dat je bepaalde zaken gaat missen in een gratis variant. Niet altijd zijn er deze gratis templates rechtsgeldig. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf een document op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.