Webwinkel b2b en b2c algemene voorwaarden

Hebt u een webwinkel? Algemene voorwaarden webshop opstellen? Legal Fit helpt.

Heel eenvoudig met onze documentengenerator.

  • Specifiek voor webshops
  • Leg uw rechten en plichten vast!
  • Na invullen direct te gebruiken

Let op! Dit is de Nederlandse variant. Klik hier voor de Engelse variant.

Webwinkel algemene voorwaarden voorbeeld

Klik hier door naar een voorbeeld van de algemene voorwaarden voor webshops. Wilt dergelijke voorwaarden op maat voor úw webwinkel? Lees dan verder.

Waarom heeft mijn webwinkel algemene voorwaarden nodig?

De belangrijkste reden? Het is wettelijk verplicht! Elke winkel moet voldoen aan bepaalde wettelijke regels ter bescherming van de consument. Voor webwinkels komen daar zelfs nog wat bijzondere bepalingen bij. Overigens kunnen juridisch correct opgestelde algemene voorwaarden ook uw webwinkel beschermen, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid.

Wat regelen de algemene voorwaarden voor webshops?

Met de Algemene Voorwaarden Webwinkel B2B en B2C van Legal Fit voldoet u aan alle wettelijke regels en aan uw plicht de klant te informeren over onder andere het herroepingsrecht en de verwerking van persoonsgegevens in het privacy statement, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Andere belangrijke punten zijn:

  • wijze van betaling en levering;
  • totstandkoming van overeenkomsten;
  • uw beleid rond prijsveranderingen;
  • garantieregelingen;
  • verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid;
  • klachtenprocedure en registratie.

Hoe zorgt u dat de Algemene Voorwaarden Webwinkel ook echt geldig zijn?

Met behulp van de documentengenerator van Legal Fit kunt u zelf juridisch sluitende algemene voorwaarden opstellen voor uw webshop. Om te zorgen dat uw algemene voorwaarden daadwerkelijk gelden, moet uw elke klant vragen ter akkoord een bepaalde handeling te verrichten.

1. Het akkoord van nieuwe klanten
Komt een klant voor het eerst in uw webwinkel? Dan kunt u hem of haar verplichten bij inschrijving of bestelling een check box aan te vinken ter acceptatie van de algemene voorwaarden. Hierbij genereert de site een speciale code, waarmee u later kunt aantonen dat de klant inderdaad ‘akkoord’ heeft aangevinkt. Het is daarbij belangrijk dat de check box niet alvast aangevinkt is. De klant moet die handeling verrichten en daarmee bewust akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

2. Akkoord van bestaande klanten
U bent hier omdat u nieuwe algemene voorwaarden wilt opstellen. Als u wilt dat deze voorwaarden ook van toepassing zijn op overeenkomsten met bestaande klanten, dan kun u deze klanten het beste opnieuw vragen akkoord te gaan, bijvoorbeeld bij het plaatsen van hun volgende bestelling.

TIP! Zet bij het verzoek om akkoord ook een link naar uw algemene voorwaarden, zodat de klant ze eventueel kan gaan lezen.

Zelf uw algemene voorwaarden webshop opstellen

Met de Legal Fit documentengenerator kunt u heel eenvoudig zelf algemene voorwaarden opstellen (in het Nederlands en het Engels!) die perfect aansluiten bij uw specifieke webwinkel. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en op ‘verzend’ drukken.

Start hier: Genereer Algemene Voorwaarden Webshop Nederlands

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.