ICT-bedrijf algemene voorwaarden

Als ICT-bedrijf ontwikkel je websites, hardware of softwarediensten. Het is dan belangrijk om afspraken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, gebruik of beschikbaarheid goed vast te leggen. Dit doe je met deze specifiek ontworpen voorwaarden voor ICT-bedrijven.

Wat leg je vast in de algemene voorwaarden?

  • De dienst
  • Prijzen en betaling
  • Duur en opzeggingsvoorwaarden
  • Afspraken over auteursrecht
  • Regelingen rond aansprakelijkheid
  • Gevolgen van misbruik

Waarom heb ik deze voorwaarden nodig?

Dienstverlening in de ICT is een heel breed begrip. Je kan voor klanten onderhoud leveren aan hardware en software, of deze juist nieuw opleveren, configureren en installeren. Denk aan netwerkbeheer of upgrades.

De wet heeft weinig bepalingen over hoe jij de diensten moet leveren, behalve dat je een zorgplicht hebt en dat jouw klant tenzij anders afgesproken te allen tijde mag opzeggen (onder vergoeding van gemaakte uren). Het is dan ook zeer verstandig om zelf regels te maken over je diensten.

Met algemene voorwaarden voor jouw ICT-dienstverlening regel je rechten en plichten. Wat ga je doen bij meerwerk? Hoe snel reageer jij op klantverzoeken? Stel dat je in het weekend gebeld wordt, kan je het dan naar maandag verzetten, of ga jij tegen 200% toeslag direct aan de slag? Al deze zaken kan je maar beter op voorhand geregeld hebben. Dat voorkomt veel discussie achteraf.

Maak zelf je algemene voorwaarden voor je ICT-bedrijf.

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf voorwaarden op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Voorbeeld

ICT-bedrijf algemene voorwaarden