Hostingbedrijf algemene voorwaarden (EN)

Als hostingbedrijf bied je klanten de gelegenheid om websites, softwarediensten en andere informatie via internet toegankelijk te maken. Het is dan belangrijk om afspraken over bijvoorbeeld beschikbaarheid en onderhoud goed vast te leggen. Dit doe je met deze specifiek ontworpen voorwaarden voor hostingbedrijven.

Let op! Dit is de Engelstalige versie. Klik hier voor de versie in het Nederlands.

Wat leg je vast in de algemene voorwaarden hostingbedrijf

  • Verplichtingen van klanten
  • Gedragsregels voor het gebruik van hostingdiensten
  • De regels rond opslag- en datacapaciteit
  • Afspraken over auteursrecht
  • Betalingsvoorwaarden
  • Regelingen rond aansprakelijkheid
  • Gevolgen van misbruik

Waarom heb ik deze voorwaarden nodig?

Je biedt bedrijven of particulieren de mogelijkheid om via websites of applicaties informatie op te slaan. Dit brengt risico's met zich mee. Als je goede voorwaarden hanteert, is dit een middel om je risico's in te perken! Bijvoorbeeld:

Voorbeeld 1:
een klant van jou heeft een webwinkel en door de uitval van een server heeft jouw klant enkele dagen geen zaken kunnen doen. De klant eist dat je de gemiste omzet van enkele tienduizenden euro’s vergoedt.

Jouw algemene voorwaarden sluiten deze aansprakelijkheid uit.

Voorbeeld 2:
Je klanten gebruiken de server om spam te versturen of illegaal foto- en videomateriaal te delen. Door het hanteren van algemene hostingvoorwaarden heb je het recht deze klanten zonder enige financiële vergoeding af te sluiten.

Maak zelf je algemene voorwaarden voor een hostingbedrijf

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf voorwaarden op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.