Algemene voorwaarden ICT

Als ICT-bedrijf ontwikkel je websites, hardware of softwarediensten. Het is dan belangrijk om afspraken over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, gebruik of beschikbaarheid goed vast te leggen. Dit doe je met deze specifiek ontworpen voorwaarden voor ICT-bedrijven.

Wat zijn algemene voorwaarden ICT?

Algemene voorwaarden zijn de wettelijke basis voor iedere ondernemer. Met deze voorwaarden voorkom je dat klanten van jou dingen gaan eisen waaraan je niet kan of wilt voldoen. In dit document leg je vast wat de verantwoordelijkheden van jou en je klant zijn. Deze voorwaarden zijn specifiek ontwikkeld voor de ICT.

staat er in de algemene voorwaarden ICT?

  • De dienst
  • Prijzen en betaling
  • Duur en opzeggingsvoorwaarden
  • Afspraken over auteursrecht
  • Regelingen rond aansprakelijkheid
  • Gevolgen van misbruik

Waarom heb ik algemene voorwaarden ICT nodig?

Dienstverlening in de ICT is een heel breed begrip. Je kan voor klanten onderhoud leveren aan hardware en software, of deze juist nieuw opleveren, configureren en installeren. Denk aan netwerkbeheer of upgrades.

De wet heeft weinig bepalingen over hoe jij de diensten moet leveren, behalve dat je een zorgplicht hebt en dat jouw klant tenzij anders afgesproken te allen tijde mag opzeggen (onder vergoeding van gemaakte uren). Het is dan ook zeer verstandig om zelf regels te maken over je diensten.

Met algemene voorwaarden voor jouw ICT-dienstverlening regel je rechten en plichten. Wat ga je doen bij meerwerk? Hoe snel reageer jij op klantverzoeken? Stel dat je in het weekend gebeld wordt, kan je het dan naar maandag verzetten, of ga jij tegen 200% toeslag direct aan de slag? Al deze zaken kan je maar beter op voorhand geregeld hebben. Dat voorkomt veel discussie achteraf.

Waarom geen gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Veel onderdelen lijken standaard maar met Legal Fit weet je zeker dat je alle belangrijke onderwerpen opneemt. Wet- regelgeving veranderen en onze documenten worden voortdurend hierop aangepast. Daarbij hebben wij een100%-tevredenheidsgarantie.

Maak zelf je algemene voorwaarden voor je ICT-bedrijf.

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig zelf voorwaarden op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Wil je meer weten over het opstellen van arbeidsovereenkomsten, gratis brieven of andere documenten? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.