Algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden

Algemene voorwaarden nodig? Maak ze eenvoudig zelf!

Ben je op zoek naar een voorbeeld voor je ‘algemene voorwaarden’ (voor diensten) of ‘algemene leveringsvoorwaarden’ (voor producten)? Maak ze hier eenvoudig zelf. Door simpelweg een aantal vragen te beantwoorden in onze Documenten Selfservice kunnen wij op de achtergrond jouw voorwaarden samenstellen. Zo maak je in enkele minuten een juridisch hoogwaardig document dat voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving.

Waarom algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden vormen de juridische basis voor iedere ondernemer. Door deze voorwaarden goed op orde te hebben, voorkom je dat klanten van jou dingen gaan eisen waaraan je niet kan of wil voldoen. In dit document leg je vast wat de verantwoordelijkheden van jou en je klant zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan de volgende bepalingen:

  • Betalingsvoorwaarden
  • Annuleringsvoorwaarden
  • Aansprakelijkheid en de beperking hiervan
  • Garanties
  • Klachtenregeling
  • Intellectueel eigendom
  • Verjaringstermijn

Stuur jouw algemene voorwaarden vroegtijdig mee

Het is belangrijk om je voorwaarden op tijd aan je klant te overhandigen. Je kan ze namelijk niet achteraf geldig verklaren. Het is ook belangrijk om ze op de juiste manier te versturen. Een verwijzing naar je website is niet voldoende. Bij een offerte die je per e-mail verstuurt, dien je ook de algemene voorwaarden digitaal bij te sluiten in dezelfde e-mail. Verstuur je een offerte met de post dan voeg je een geprint setje bij. Doe je dit niet op de juiste manier dan zijn jouw algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden niet rechtsgeldig.

Nu zelf algemene voorwaarden opstellen

Ga nu direct zelf aan de slag. In de rechter kolom kan je de vragenlijst starten. In ongeveer 15 minuten beschik je over jouw voorwaarden. Wij bieden een 100% tevredenheidsgarantie. Je neemt dus geen enkel risico!

Algemene voorwaarden ICT sector

Voor de ICT sector hebben wij aparte voorwaarden opgesteld. Heb je algemene voorwaarden nodig voor een webshop of een ander ICT-gerelateerd bedrijf? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van deze versie van de algemene voorwaarden generator te gebruiken.